BM Valladolid – Tatran Prešov 38:29 v odvete osemfinále PVP

17.02.2008 Celý región

Valladolid 17. februára (TASR) - Hádzanári Prešova skončili v sobotu večer svoje účinkovanie v Pohári víťazov pohárov. Po domácej prehre 29:33 prehrali aj v odvete so španielskym tímom BM Valladolid, tentoraz o deväť ...
Prešov postúpil do osemfinále PVP po tom, čo v základnej D-skupine Ligy majstrov obsadil za Portlandom San Antonio a Svendborg GOG Gudme tretie miesto.

BM Valladolid – Tatran Prešov 38:29 (17:16)
Zostava a góly Valladolidu: Sierra, Lorger – Prieto 4, Fernandez 8, Antonio, Renato 9, Lopez 2, Martinez 2, Milosavlevič 2, Delgado 1, Perales 3, Muratovič 4, Entrerrios 1, Bilbia 2.
Zostava a góly Prešova: Bakša, Meluš – Marušák, T. Mažár 1, Huňady 2, Mich. Urban, Pekár 5, Fuňak, Radčenko 6, Tumidalský 7, Mikéci, Kozlov 6/3, S. Mažár 1/1, Dudáš 1.
Rozhodcovia: Poulsen a Nybo (Dánsko)
3 000 divákov
sedemmetrové hody: 8/6 – 7/4.

Doplnené:

Hádzanári Tatrana Prešov sa v sobotu večer rozlúčili s pohárovou Európou. V odvetnom osemfinálovom stretnutí PVP prehrali na pôde BM Valladolid 29:38, a keďže predtým podľahli doma tomuto súperovi 29:33, môžu sa sústrediť už len na obhajobu slovenského majstrovského titulu, ako aj na čo najlepšie umiestnenie v českej Zubr extralige.
Šarišania v Španielsku prehrávali v prestávke iba o jeden gól, 16:17. Lenže dianie na palubovke po výmene strán charakterizoval asistent trénera Milan Foľta veľmi stručne a výstižne: "Dánska rozhodcovská dvojica Poulsen, Nybo podľahla ani nie tak tlaku domáceho tábora, ako tlaku obecenstva. Niežeby nás niektorými verdiktmi očividne poškodili, koniec koncov, neudelili žiadnu červenú kartu, no robili to veľmi rozumne. Pískali nám útočné fauly pivotov, asi trikrát prekročenie časového limitu v útoku, niekoľkokrát bez milosti kroky. Bol tam proste vidieť rozdiel v posudzovaní našich previnení a previnení domácich hráčov".
"Inak to bol dobrý zápas, v dobrej atmosfére. O takom polčasovom výsledku sme možno ani nesnívali, a to sme v jeho samom závere zahodili jednu vyloženú šancu a jednu sedmičku. Lenže v druhom dejstve sa potvrdilo to, čo môžeme Španielom iba závidieť. Príležitosť dostali hráči širšieho kádra, ktorí boli už od svojho nástupu plnohodnotnými náhradami za tých, čo ostali sedieť na lavičke, " dodal Foľta. Dvadsaťštyri z dvadsiatich deviatich gólov zeleno-bielych vsietili štyria tradiční "lídri" slovenského majstra Tumidalský 7, Radčenko 6, Kozlov 6/3, Pekár 5.
"Máme proste za sebou ďalšie meranie síl s veľkým súperom, od ktorého sme sa mohli veľa naučiť. Skvele opäť hrali Muratovič, Entrerrios, veľmi dobre im zahral pivot Fernandez a medzi žrďami bol veľkou oporou Sierra, " uzavrel Foľta.
 

Vyberte región